Cégünk a szigetközi vízitúrák specialistája. A Szigetköz és Csallóköz Európa legváltozatosabb vízitúra helyszíne. Ennek a rendkívüli környéknek és élőhelynek a védelmére megalakult a Szigetköz-Csallóköz Nemzeti Park.

Ahol a folyó szétterül…

Csapatunk elsőként, a vízpótlás befejezése és újra felfedezése azaz 1996-óta bonyolít vízitúrákat a Szigetköz ágrendszerei között. A megismert lehetőségeket kihasználva több vízitúra program közül választhattok. 2008-tól a határok megszűntével egyszerű átevezéssel a Csallóköz megismerésére is mód nyílik.

Az első, számunkra örök élményt nyújtó felfedező vízitúrák ideje alatt már tudtuk, hogy ez a hely mindig a szívünk csücske lesz. Az azóta megismert sok más gyönyörű folyó, hegy és völgy sem csorbította azt az érzést, ami újra és újra a Szigetköz vadregényes ágai felé tereli utunkat. Páratlan vízi világ tárul fel az egy hetes expedíció során!

A nagy népszerűségnek örvendő szigetközi vízitúránkat egyaránt ajánljuk kezdő és gyakorlott evezősöknek. A tapasztalt komoly helyismerettel rendelkező vízitúra vezetőink segítségével megfelelő biztonsági feltételek mellett, mindenki gazdag élményekkel gyarapodva ismerheti meg hazánk legváltozatosabb vízi paradicsomát.

Igény esetén külön előadásokkal színesített vízitúra során páratlan élményt jelent a számtalan zátony és sziget közt szerteágazó tiszta vízfolyás és a sok zuhatag. Ezek a felfedező kalandozások a régi Duna meder és a Szigetköz lakott területének határát jelentő nagy árvízvédelmi töltés között elterülő szigetek vadregényes világában zajlanak. A szokásos vízitúrás programokat fakultatív éjszakai és csillagtúrákkal, tekebajnoksággal tesszük változatosabbá. Esténként éttermi és tábortüzes vacsorák, majd pihenés vagy nagy bulik!

A szigetközben a vízitúrázás valamennyi örömét átélhetik résztvevőink a zúgók izgalmától, a zegzugos vízi járatok és erdős szigeteken, az elrejtett tavakon és nádsikátorokon túl a tiszta széles víztükör nyugalmáig. A táborhelyek az elmúlt években igen sokat fejlődtek, ma már minden vízitúra állomásunkon van mód zuhanyzásra, étkezésre, büfézésre és a közelben bevásárlásra. A mesterséges vízpótlás miatt általában a változó vízállás sem jelent problémát vízitúráink bonyolításában.

Vízitúradíj: 17.900.- Ft/fő

Egyéb költségek árjegyzék szerint.

A túraprogram

1. Vasárnap

A vízitúra Dunakilitiből indulnak vasárnap délutáni gyülekezéssel. A táborverés, elhelyezkedés után16-18 óra között találkozó a túravezetővel, üdvözlés és létszám ellenőrzés következik, majd kiosztásra kerülnek a túrakenuk, evezők, mentőmellények. Ezt követően összeállítjuk a hajók legénységét, kiválasztjuk a kormányosokat. A vízitúra jellegzetességeinek ismertetése után túravezető bemutatja az alapvető fogásokat, az evezés technikát. A part közelében történő gyakorlás közben felkészíti a résztvevőket az esetleges borulások és vízitúrás veszélyhelyzetek kezelésére, a menekülési technikára, a felszereléssel kapcsolatos teendőkre. Az általában igen vidám hangulatú gyakorló evezés után a helyi büfében zárul a nap. Ez a legjobban felszerelt kemping, illetve itt a közvetlen közelben nincsen étterem, ezért itt javasolt közös főzés megszervezése. A faluban az odautazás folyamán minden beszerezhető. Táborozás Dunakilitin.

2. Hétfő

Reggel az ébredés és reggeli után 10 óra körül indul az első vízitúra-csillagtúra az Ördögszigetek irányába. A fürdésekkel tarkított vízitúrán mindenki belejön az evezésbe, ezen a napon is látható keskeny vízi járattól kezdve széles belátható víztükörig, a nádastól az erdőig minden, ami egy vízitúrán várható. Délutáni programként ping-pong, falmászás, csocsó, lengőteke, Büfé a kempingben.
Táborozás újra Dunakilitin.

3. Kedd

A reggeli napirendi pontokat követően táborhelyváltás céljából indulunk Doborgazszigetre. Táborverést és ebédet követően a délutáni csillagtúrára indulunk, mely fürdésekkel és a zúgóknál pihenőkkel tarkított túraútvonal során megcsodálhatjuk a számtalan vízimadár életterét, megtekintjük a nagy Dunától elválasztó töltést és több kis vízfolyást. A táborhely a vízparton található vagy a településen néhány száz méterre a parttól.
Több jó étterem és bolt található kb. 0,5-1 km-re a faluban.

4. Szerda

Táborbontás, átköltözés Cikolaszigetre. útközben Büfé és étkezési lehetőség Doborgazszigeten, (Doborgazsziget) majd az ágrendszeren cikázva élvezetes vízitúrával, sodródással leevezés az aznapi táborhelyre. Ezen a rendkívül hangulatos, erdőben lévő közvetlen vízparti sátorozó helyen mód van előrendeléssel hal beszerzésre, halászléfőzésre, tábortűz rakásra, szintén van Büfé.Táborozás újra a Cikolaszigeti kempingben.

5. Csütörtök

Vízitúra-csillagtúra Cikoláról- a Csallóközbe. A szigetközi ágrendszerből kijutva a nagy Dunára 9 km lefelé haladva érjük el a Csallóköz egyik bejáratát. Innen indul körtúránk, melyen több átemelés szükséges a belső ágak megismeréséhez. A víziútvonal csendesebb a Szigetköz ágainál, így a gyönyörű tiszta vízben több helyen lehetőség van fürdésre. A Csallóközi szakasz miatt kiemelten fontos az úti okmányok megléte! A túrára javasoljuk, hogy hideg ebédet hozzon mindenki!
Késő délután visszaérkezünk Cikolai táborhelyre, pihenés, vacsora.

6. Péntek

Táborbontás, majd indul vízitúránk az aznapi táborhelyre, Kisbodakra.
Az indulás után nem sokkal egy átemelés következik. A vízitúra folytatása során hosszan haladunk egy leszűkült ágba, majd egy ártéri erdőkön keresztül jutunk a cél állomásra. Kisbodakon egy nyugodt táborhelyen ideális körülmények vannak egy közös főzéssel a búcsúestre. A táborverés után 16-18 óra között felszerelés leadása.
Táborozás Kisbodakon.

7. Szombat

A vízitúra végére érve hazautazás. Ha a hétvégén még maradni akar valaki, csatlakozási lehetőség hétvégi túránkhoz. Javasolt egyéb kirándulási célpontok:

– Mosonmagyaróvár,

Lipóti Termál és Élményfürdő.

Vízitúra turnusok árjegyzék szerint: júniustól, egyéni jelentkezőknek árjegyzék szerint, 15 fő feletti csoportos jelentkezőknek bármelyik héten turnus váltással.

Indulás: Dunakiliti,
Végállomás: Kisbodak,
Túratáv: kb. 100 Km. Napi 5-7 órás túratávok.

 

Hasznos linkek

Szigetköz – Wikipédia
Mosonmagyaróvár városának honlapja
Hédervár honlapja
Gyõr megyei jogú város honlapja
Lipóti Termál- és Élményfürdő
Szállás.hu
Szigetköz Wellness Hotel
Hotel Minerva*** Mosonmagyaróvár
Orchidea Hotel Lipót
Zátonyi Csárda