Az első, számunkra örök élményt nyújtó felfedező vízitúrák ideje alatt már tudtuk, hogy ez a hely mindig a szívünk csücske lesz. Az azóta megismert sok más gyönyörű folyó, hegy és völgy sem csorbította azt az érzést, ami újra és újra a Szigetköz vadregényes ágai felé tereli utunkat. Páratlan vízi világ tárul fel az egy hetes expedíció során! A nagy népszerűségnek örvendő szigetközi vízitúránkat egyaránt ajánljuk kezdő és gyakorlott evezősöknek. A tapasztalt komoly helyismerettel rendelkező vízitúra vezetőink segítségével megfelelő biztonsági feltételek mellett, mindenki gazdag élményekkel gyarapodva ismerheti meg hazánk legváltozatosabb vízi paradicsomát.
szigetkoz_25
Igény esetén külön előadásokkal színesített vízitúra során páratlan élményt jelent a számtalan zátony és sziget közt szerteágazó tiszta vízfolyás és a sok zuhatag. Ezek a felfedező kalandozások a régi Duna meder és a Szigetköz lakott területének határát jelentő nagy árvízvédelmi töltés között elterülő szigetek vadregényes világában zajlanak. A szokásos vízitúrás programokat fakultatív éjszakai és csillagtúrákkal, tekebajnoksággal tesszük változatosabbá. Esténként éttermi és tábortüzes vacsorák, majd pihenés vagy nagy bulik! A szigetközben a vízitúrázás valamennyi örömét átélhetik résztvevőink a zúgók izgalmától, a zegzugos vízi járatok és erdős szigeteken, az elrejtett tavakon és nádsikátorokon túl a tiszta széles víztükör nyugalmáig. A táborhelyek az elmúlt években igen sokat fejlődtek, ma már minden vízitúra állomásunkon van mód zuhanyzásra, étkezésre, büfézésre és a közelben bevásárlásra. A mesterséges vízpótlás miatt általában a változó vízállás sem jelent problémát vízitúráink bonyolításában.

Vizitúradíj: 11.900.- Ft/fő

Egyéb költségek az árjegyzék szerint.

A túraprogram

szigetkoz_28

 1. Vasárnap

A vízitúra Dunakilitiből indulnak vasárnap délutáni gyülekezéssel. A táborverés, elhelyezkedés után16-18 óra között találkozó a túravezetővel, üdvözlés és létszám ellenőrzés következik, majd kiosztásra kerülnek a túrakenuk, evezők, mentőmellények. Ezt követően összeállítjuk a hajók legénységét, kiválasztjuk a kormányosokat. A vízitúra jellegzetességeinek ismertetése után túravezető bemutatja az alapvető fogásokat, az evezés technikát. A part közelében történő gyakorlás közben felkészíti a résztvevőket az esetleges borulások és vízitúrás veszélyhelyzetek kezelésére, a menekülési technikára, a felszereléssel kapcsolatos teendőkre. Az általában igen vidám hangulatú gyakorló evezés után a helyi büfében zárul a nap. Ez a legjobban felszerelt kemping, illetve itt a közvetlen közelben nincsen étterem, ezért itt javasolt közös főzés megszervezése. A faluban az odautazás folyamán minden beszerezhető. Táborozás Dunakilitin.

2. Hétfő

Reggel az ébredés és reggeli után10 óra körül indul az első vízitúra-csillagtúra az Ördögszigetek irányába. A fürdésekkel tarkított vízitúrán mindenki belejön az evezésbe, ezen a napon is látható keskeny vízijárattól kezdve széles belátható víztükörig, a nádastól az erdőig minden, ami egy vízitúrán várható. Délutáni programként ping-pong, falmászás, csocsó, lengőteke, Büfé a kempingben.
Táborozás újra Dunakilitin.
szigetkoz_13

3. Kedd

A reggeli napirendi pontokat követően táborhelyváltás céljából indulunk Doborgazszigetre. Táborverést és ebédet követően a délutáni csillagtúrára indulunk, mely fürdésekkel és a zúgóknál pihenőkkel tarkított túraútvonal során megcsodálhatjuk a számtalan vízimadár életterét, megtekintjük a nagy Dunától elválasztó töltést és több kis vízfolyást. A táborhely a vízparton található vagy a településen néhányszáz méterre a parttól.
Több jó étterem és bolt található KB: 0,5-1 km-re a faluban.

4. Szerda

Táborbontás, átköltözés Cikolaszigetre. útközben Büfé és étkezési lehetőség Doborgazszigeten, (Doborgazsziget) majd az ágrendszeren cikázva élvezetes vízitúrával, sodródással leevezés az aznapi táborhelyre. Ezen a rendkívül hangulatos, erdőben lévő közvetlen vízparti sátorozó helyen mód van előrendeléssel hal beszerzésre, halászléfőzésre, tábortűz rakásra, szintén van Büfé.
Táborozás Cikolaszigeten a kempingben.

5. Csütörtök

A szokásos reggeli teendők után csillagtúra indul Cikoláról. Ez a nap talán a legérdekesebb vízi útvonal és látnivalók tekintetében! Megtekintjük a Denkpál toroki hallépcsőt ill. a Barkási híd irányából egy igen vadregényes útvonalon térünk vissza a táborhelyre.
Érkezés kb. 17 órakor. Este tábortűz vacsora.

6. Péntek

Táborbontás, majd indul vízitúránk az aznapi táborhelyre, Kisbodakra.
Az indulás után nem sokkal egy átemelés következik. A vízitúra folytatása során hosszan haladunk egy leszűkült ágba, majd egy ártéri erdőkön keresztül jutunk a cél állomásra. Kisbodakon egy nyugodt táborhelyen ideális körülmények vannak egy közös főzéssel a búcsúestre. A táborverés után 16-18 óra között felszerelés leadása.
Táborozás Kisbodakon
szigetkoz_37

7. Szombat

A vízitúra végére érve hazautazás. Ha a hétvégén még maradni akar valaki, csatlakozási lehetőség hétvégi túránkhoz. Javasolt egyéb kirándulási célpontok:
Mosonmagyaróvár, Héderváry kastély, Lipóti Termál és Élményfürdő

Vízitúra turnusok árjegyzék szerint: júniustól, egyéni jelentkezőknek árjegyzék szerint, 15 fő feletti csoportos jelentkezőknek bármelyik héten turnus váltással.

Indulás: Dunakiliti,
Végállomás: Kisbodak,
Túratáv: kb. 100 Km. Napi 5-7 órás túratávok.

Jelentkezés

Major Tamás
Mobil: +36 (30) 204 – 6386
E-mail: major.tamas@eurovizitura.hu

Helyfoglalás a túradíj befizetésével.
Költségek és egyéb feltételek az árjegyzék és a túrainformációk alatt.

Hasznos linkek

Szigetköz – Wikipédia
Mosonmagyaróvár városának honlapja
Hédervár honlapja
Gyõr megyei jogú város honlapja
Lipóti Termál- és Élményfürdő
Szállás.hu
Szigetköz Wellness Hotel
Hotel Minerva*** Mosonmagyaróvár
Orchidea Hotel Lipót
Zátonyi Csárda

Közösség

Túravezetői tanfolyam

Akkreditált 120 órás síkvízi túravezetői tanfolyamot szervez az EUROTREKKING Kft. a Szabad Tér Egyesülettel közösen. A Magyarországon egyedüliként akkreditált képzésen, a megfelelő elmélet elsajátítását követően, főként gyakorlati tudnivalók elsajátítására tettük a hangsúlyt.

vizituravezeto_tanfolyam

Bővebb információ a www.vizituravezeto.hu lapon található.

Biztosítás